Navigation Menu

Wartsila’s User Group Forums General UNIC Comm Failures

This topic contains 1 reply, has 2 voices, and was last updated by  Richard Behler 1 week, 1 day ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author
    Posts
  • #1945

    We’ve recently experienced several comm failures between the UNIC and the PLC in relatively short period of time. We’ve not determined a cause for the failures. Secondly, when the comm failures occur we have to cycle the UNIC to reset the system. However after cycling the UNIC, all the screens with Auto/Manual functions indicate that everything is in Auto and OK go. However, they aren’t in Auto. We have to go through every screen with Auto/Manual functions and cycle each point to manual and back to automatic. We learned this just by watching the Wartsila controls guy. Has anyone else experienced this and what have you done to correct it.

    #1946

    Richard Behler
    Participant

    We have had some communications failures between the UNIC and the PLC that have been found to be in the Siemens network switches and once on the UNIC LDU ethernet port itself.  Josh from Wartsila found the network switch issue with the Siemens diagnostic software for the switches and we changed ethernet ports on the LDU as part of suggested troubleshooting on the other.

    I hope this helps you out.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Password Reset
Please enter your e-mail address. You will receive a new password via e-mail.